Χειρουργική Κλινική

Η Χειρουργική Κλινική βρίσκεται στον πρώτο όροφο του νέου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Έχει δυναμικότητα 38 κλινών και συμμετέχει στο πρόγραμμα Γενικής Εφημερίας του νοσοκομείου καθημερινά, οπότε και καλύπτει όλα τα περιστατικά Γενικής Χειρουργικής που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Οι χειρουργοί της κλινικής έχουν εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί σε μεγάλα νοσοκομεία της Ελλάδας, και εξωτερικού, προσπαθούν να διατηρούν υψηλό το επίπεδο παροχής ιατρικών υπηρεσιών, εκτελούν ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων και παράλληλα εκπαιδεύουν αποτελεσματικά νέους ιατρούς (αγροτικούς), νέους χειρουργούς (ειδικευόμενους) και φοιτητές της Νοσηλευτικής Σχολής.

Η Χειρουργική Κλινική συμμετέχει 2 ημέρες την εβδομάδα στο πρόγραμμα χειρουργείων του νοσοκομείου με 2 χειρουργικές τράπεζες, ενώ λειτουργεί Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο καθημερινά.

Εκτελούνται περίπου 1100 χειρουργικές επεμβάσεις ανά έτος, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι μικρές επεμβάσεις που εκτελούνται στα εξωτερικά ιατρεία ή στο σηπτικό χειουργείο, οι οποίες υπολογίζονται περί τις 800.

Οι παθήσεις που αντιμετωπίζονται χειρουργικά είναι:

· Κήλες (βουβωνοκήλες, ομφαλοκήλες, μηροκήλες κλπ)

· Κιρσοί κάτω άκρων

· Παθήσεις θυρεοειδούς

· Παθήσεις μαστού

· Παθήσεις στομάχου

· Παθήσεις λεπτού και παχέος εντέρου

· Παθήσεις χοληφόρων και παγκρέατος