Μονάδα Εμφραγμάτων

Μονάδα Εμφραγμάτων

Η μονάδα εντατικής παρακολούθησης βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του παλαιού νοσοκομείου. Νοσηλεύει ασθενείς που χρήζουν αυξημένη φροντίδα και παρακολούθηση με monitor όλο το εικοσιτετράωρο από εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Διαθέτει έξι κλίνες.

Υπεύθυνος γιατρός της μονάδας εμφραγμάτων είναι ο ο κος Ζάγκας Κωνσταντίνος επικουρικός ειδικός καρδιολόγος.

Η ενημέρωση των ασθενών γίνεται από τον Ο κος Χατζηελευθερίου Χρήστος , Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής καθημερινά στο γραφείο του μετά την επίσκεψη των γιατρών περίπου στις 230 μμ , εκτός από τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες όπου ενημερώνει ο εφημερεύων ιατρός .

Οι συνοδοί περιμένουν από την είσοδο του παλαιού κτηρίου μέχρι να ενημερωθούν.

Ενημέρωση μπορούν να λάβουν μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού

Λόγω της ιδιαιτερότητας του τμήματος το επισκεπτήριο είναι περιορισμένο τόσο για τον αριθμό των ατόμων όσο και στο χρόνο παραμονής με τους ασθενείς

(μόνο για ένα τέταρτο της ώρας από τις 1:30 μέχρι 1:45μβ).


Καρδιολογικό Εργαστήριο

Το καρδιολογικό εργαστήριο του Γ.Ν.ΔΡΑΜΑΣ λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια.

Το εργαστήριο βρίσκεται στον 1ο όροφο του νοσοκομείου στην πλευρά του νέου κτηρίου (είσοδος από το ασανσέρ που βρίσκεται απέναντι από το κυλικείο ), στην μονάδα εμφραγμάτων , και λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 7:30 πμ μέχρι 2:30μβ) εκτός των αργιών!!,εξυπηρετώντας εξωτερικούς και εσωτερικούς ασθενείς.

Από το 2019 , υπεύθυνος γιατρός του εργαστηρίου είναι ο κος ΣΕΡΤΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ειδικός επικουρικός καρδιολόγος για τούς υπερήχους καρδιάς και τα τεστ κόπωσης και Holter ρυθμού, και υπάρχει υπεύθυνη νοσηλεύτρια για την ρύθμιση των ραντεβού και τις οδηγίες των εξετάσεων. Στους διοισοφάγειους υπερήχους οι οποίοι γίνονται σε επιλεγμένους εσωτερικούς ασθενείς και ξεκινήσανε δειλά από τον Οκτώβριο του 2019 , υπεύθυνος είναι ο διευθυντής -συντονιστής καρδιολόγος κος ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ που κατέχει την εξειδίκευση .Από το 2019 το εργαστήριο έχει ηλεκτρονικά αρχεία ασθενών και στατιστικά στοιχεία για όλους τους ασθενείς που εξετάζονται και προσπαθεί να αναβαθμιστεί όσο αναφορά το εξοπλισμό του , αλλά και ως προς τις υπηρεσίες που παρέχει. Μέχρι στιγμής οι εξετάσεις του παρέχονται είναι οι εξής: υπερηχογράφημα καρδιάς , τεστ κόπωσης , Ηolter ρυθμού και διοισοφάγειος υπέρηχος μόνο σε επιλεγμένους εσωτερικούς ασθενείς.

Τα μηχανήματα που διαθέτει το εργαστήριο μας μέχρι στιγμής είναι :

1 υπέρηχος GE VIVID S70 N , ο οποίος πραγματοποιεί και διοοισοφάγειους υπερήχους ,

1 υπέρηχος PHILIPS CLEAR VUE 350 ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως για ασθενείς που νοσηλεύονται .

1 τεστ κόπωσης CARDIO SOFT

1 Holter ρυθμου EDAN SE2003

όπου χρησιμοποιείται τόσο σε εσωτερικούς , όσο και εξωτερικούς ασθενείς.

2 φορητά πιεσόμετρα –οξύμετρα MINDRAY VS900

1 φορητό μόνιτορ για την παρακολούθηση ζωτικών σημείων ασθενών STAR800F COMEN

1 ηλεκτροκαρδιογράφος BURDIC ATRIA 3100 για τις ανάγκες του εργαστηρίου

1 αντλία BRAUN INFLUSOMAT για την έγχυση IV υγρών & φάρμακων

ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Τα ραντεβού κλείνονται ΜΟΝΟ από τον καρδιολόγο στα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου μας, εφόσον αυτός κρίνει ότι ο εξωτερικός ασθενείς χρειάζεται να κάνει κάποια από τις παραπάνω εξετάσεις. Ο ασθενής δηλαδή εξετάζετε πρώτα με ραντεβού στα τακτικά ιατρεία .

ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΟΥΝ

Οι ασθενείς προσκομίζουν τα απαραίτητα από τον χειρουργό του νοσοκομείου έγγραφα στο εργαστήριο και δίνεται η ημερομηνία εξέτασης & οδηγίες .

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!!!

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ

Η εξέταση γίνεται με παράκληση που στέλνουν οι κλινικές στο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

(υπάρχει αντίστοιχο πεδίο στον ασκληπιό)και εξυπηρετούνται από τον υπεύθυνο γιατρό και νοσηλεύτρια ανάλογα με τον φόρτο εργασίας και τα ραντεβού που υπάρχουν.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ

Η διαδικασία είναι με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ προσέλευση στο αντίστοιχο τμήμα του εργαστηρίου( μητρώο ασθενών) οπού γίνετε στην γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων (εκεί που κλείνονται τα ραντεβού). Η χρέωση της εξέτασης για τους εξωτερικούς ασθενείς γίνετε στο καρδιολογικό εργαστήριο.

Οι εξωτερικοί ασθενείς πρέπει να φέρουν μαζί τους το βιβλιάριο τους, τα φάρμακα τους & ότι έχουν στο ιστορικό τους (εξετάσεις αίματος πρόσφατες οι παλιές , νοσηλείες κτλ) για να κατατοπιστεί ο γιατρός & μετά την εξέταση θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού στον γιατρό που τους παρακολουθεί & που ζήτησε την εξέταση , ενώ σε ασθενείς που νοσηλεύονται πρέπει να προσκομίζεται το ντοσιέ ιστορικού μαζί με τον ασθενή ενώ η χρέωση της αντίστοιχης εξέτασης να προσκομίζεται πριν έρθει ο ασθενής στο εργαστήριο, για να περαστούν τα στοιχεία στο EVORAD.

Οι απεικονιστικές μελέτες ( υπέρηχοι )στέλνονται στο EVORAD ώστε τα αρχεία να να μπορούν τα τα δουν οι γιατροί .

Οι στατιστικές του εργαστηρίου για το 2019 (εξωτερικοί & εσωτερικοί ασθενείς)είναι οι εξής:

ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ :980

ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΗΣ:235

HOLTER ΡΥΘΜΟΥ:57

ΔΙΟΙΣΟΦΑΓΕΙΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ:15

ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ